rank koning waarschuwing

Let op: Review van Rank Koning – Wees gewaarschuwd!

Recentelijk zijn wij door onze klanten gewezen op een nieuwe concurrent in de markt. Nu zijn wij niet tegen concurrentie, maar desondanks willen wij hier toch een speciale waarschuwing voor laten uitgaan.

Boldchamp: Sinds 2020. Rank Koning: Sinds 12-2022

Zoals u wellicht weet zijn wij de eerste Bol.com ranking service ooit. Wij hebben deze service intern ontwikkeld voor een selecte groep Bol.com verkopers en zijn dit stap voor stap publiekelijk beschikbaar gaan stellen.

Ter bewijs hier onze registratiedatum, september 2020

Wij zijn sinds die dag hard aan het werk om een kwalitatief goede service te bieden aan klanten, om zo onze gebruikers kennis te laten maken met rankings services voor Bol.com, iets wat nog vrij onbekend en daarmee ‘spannend’ is.

Nu is er recent echter een nieuwe partij opgestaan, die uit lijkt te zijn op het snel verdienen van wat geld in dit werkveld: Rankkoning.

Rankkoning is sinds december 2022 actief, en heeft zijn domeinnaam geregistreerd op 31 oktober 2022 (bron).

Waarom niet in zee te gaan met Rank Koning

Zoals gezegd zijn wij niet tegen wat gezonde concurrentie, dit houdt de markt en ons team immers scherp! Wel zien wij twee grote problemen met deze partij:

Halve waarheden – Rank Koning was klant bij onss ondanks hun ‘jarenlange ervaring’

Rank Koning heeft vele veelgestelde vragen en bovenal learnings gekopieerd van onze website en die van onze voornaamste concullega Marketplacestudio in de markt. Veel punten komen vrijwel letterlijk van onze website of de FAQ van deze partij. Niet erg netjes.

Daarnaast zien we dat Rank Koning aangeeft “jaren lange ervaring” te hebben met het deze service, een van de vele punten waar wij grote twijfels over hebben, aangezien ze pas sinds december 2022 actief zijn volgens archive.org, een website die versies van alle websites op het internet bijhoudt.

Opmerkelijk is dat in oktober 2022 de eigenaar van Rank Koning, Vinnie van Soest, zelf nog klant bij ons is geweest en een boost bij ons heeft afgenomen met zijn eenmanszaak! Oftewel: Ondanks de jarenlange ervaring was men waarschijnlijk niet in staat te bieden wat wij te bieden hebben. Dit zou te denken moeten geven.

Ivm privacy-overwegingen zijn delen gecensureerd

Geen echte rankinggaranties

Rank Koning biedt naar eigen zeggen een ‘ranking garantie’ aan. Echter zien wij dit niet als daadwerkelijke rankinggarantie. Indien u uw garantie bij Rank Koning niet behaald ontvangt u niet uw aankoopbedrag terug!

In plaats daarvan ontvangt u bij Rank Koning slechts het verschil tussend e behaalde ranking en de garantie terug, wat in veel gevallen een stuk lager bedrag is.

De ‘rankgarantie’ van Rank Koning

Teleurgestelde klanten: Maakt beloftes niet waar

Waar we ons echter het meeste zorgen over maken zijn de beloftes. Rank Koning heeft in korte tijd een service opgebouwd. Echter lijkt hun service niet zijn beloftes waar te maken. Wij spraken in totaal 3 (ex)-klanten van Rank Koning.

Zij kwamen bij ons na negatieve en teleurstellende ervaringen met Rank Koning. Deze richtten zich met name op de rankinggarantie, de tijd die het duurde voordat de campagne resultaten begon te tonen en het gebrek aan communicatie.

Rank Koning biedt geen voortgangsrapportages, geen inzicht in de rankings en biedt geen informatie over hoe zij jouw listings hoger ranken. Wij vermoeden dat Rank Koning hier korte termijn, lage kwaliteitsoplossingen gebruikt die op termijn door Bol.com bestraft zullen worden met puntenminderingen op de gebruikers van hun service.

Rank Koning is zelf ook Bol.com verkoper!

Tot slot vinden wij dat wij altijd glashelder moeten zijn over onze rol: Wij helpen u aan hogere rankings, punt. Wij verkopen dus bewust niet zelf op Bol.com. We hebben als aanbieder van ranking services immers inzicht in de producten die klanten boosten en waarin zij veel potentie zien. Zeker indien deze maand op maand verlengd worden.

Rank Koning lijkt hier echter geen moeite mee te hebben. Rank Koning is onderdeel van Vinnie Products. En deze zelfde eenmanszaak verkoopt zelf op Bol.com, zie de afbeeldingen hieronder.

De Godly verkoper, Vinnie Products, tevens eigenaar van Bol.com ranking service

Zo verkoopt Vinnie Products oa. powerbanks, scheerapparaten, smart watches, tandenbleeksets en kurkentrekkersets. Op de websiets wordt dit niet gecommuniceerd en is dit niet duidelijk voor klanten, wanneer zij overwegen een bestelling te plaatsen.

Rank Koning niet in staat om zijn eigen producten in de top 4 te laten ranken?

Na analyse van alle producten van de Godly shop zien wij dat Vinnie Products voor de meeste van zijn producten niet in staat is om zelf top 4 rankings te behalen.

Zo rankt de shop:

  • 8e op smartwatch heren (3200 zoekresultaten)
  • 6e op tandenbleekset (slechts 113 zoekresultaten!)
  • 4e op bleek strips (slechts 50 resultaten!)
  • 6e op kurkentrekker (873 resultaten)

Voor een partij die beweert een top 4 ranking te kunnen behalen op zoekwoorden tot 10.000 zoekresultaten een twijfelachtig resultaat naar onze mening. Waarom zou men niet zelf zijn producten op zijn minst top 4 ranken? Omdat hun service wellicht niet werkt, of omdat ze geen vertrouwen hebben in de kwaliteit van hun eigen service? Dit is uiteraard de vraag, waar wij geen antwoord op hebben.

Conclusie

Bij ons is er een gevoel ontstaan dat Vinnie Products met Rank Koning op korte termijn snel geld wilt verdienen met zijn service, zonder hierbij zijn klanten op 1 te zetten. We hebben twijfels over de rankingmethode, over de content op de website die niet lijkt te kloppen en deels gekopieerd is. Daarnaast verkoopt Rank Koning ook zelf producten op Bol.com, waarmee uw order een handig inzicht biedt in wat goed loopt. Geen fijn gevoel zouden wij denken!

We zeggen niet dat Rank Koning oplichters zijn of totaal geen service leveren! waar wij vooral bang voor zijn, is dat Rank Koning op deze manier de markt voor Bol.com optimalisatie schade toebrengt dankzij rankingtechnieken die door Bol.com bestraft zullen gaan worden, en waar de klanten van Rank Koning de dupe van zullen zijn. En dat zou zonde zijn voor hen, voor Rank Koning zelf en voor ons, omdat dit ook op ons zal afstralen.

Dus overweeg het goed voordat u met deze partij in zee gaat, is ons advies.